Combodjaanse kabeljauw met gember en limoen
home > vis-recepten > Combodjaanse kabeljauw met gember en limoen
Oven voorverwarmen op 220°C.
Citroen halveren en uitpersen. Gemberwortel schillen en in luciferdunne reepjes snijden. In een kom de gember mengen met citroensap. Knoflook pellen. In droge wok of koekenpan sesamzaadjes licht roosteren. Op een schotel laten afkoelen, in dezelfde pan olie verhitten knoflook erboven uitpersen en 1 minuut zachtjes bakken (knoflook mag niet bruin worden). De knoflookolie over de gemberreepjes gieten sojasaus, sesamolie en vissaus door de gember mengen. Van aluminiumfolie 4 vellen (ca 20 × 30 cm) scheuren en op werkvlak leggen. Kabeljauwhaasjes in het midden leggen, saus erover verdelen en de folie dicht vouwen tot goed gesloten pakketjes.
De vispakketjes op een rooster in het midden van de oven in ca 15 minuten gaar laten worden.
De pakketjes op borden leggen en openvouwen, zodat de stoom kan ontsnappen.
Bestrooien met sesamzaadjes of gefrituurde gemberreepjes.
Serveren met pandan- rijst met fijngehakte koriander, rode peper en cashewnoten.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kabeljauwhaasjes (á ca 150g)
1 citroen
4cm gemberwortel
1-2 teentjes knoflook
4 eetlepels sesamzaadjes
2 eetlepels olie
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel sesam- olie
1 eetlepel Thaise vissaus (Thai Kitchen)