Gebakken Koolvis met zoetzure saus

home > vis-recepten > Gebakken Koolvis met zoetzure saus

Pel en snipper de teentjes knoflook. Spoel de koolvisfilet af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de visfilet vlak voordat u ze bakt met bloem, wat zout en peper.
Verhit de boter met de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de koolvisfilet in het hete vet bruin en gaar (ca 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis). Voeg de zilveruitjes en de knoflook toe en bak ze 1 minuut mee.
Neem de stukken vis uit de pan en houd ze even warm. Voeg de kurryketchup, 3 eetlepels water en de koriander of de bieslook aan de zilveruitjes in de pan toe en roer alles goed door elkaar. Schep de saus over de vis.
Lekker met maïskorrels en aardappelkroketjes.





Ingrediënten voor 4 personen

600 gram koolvisfilets
2 teentjes knoflook
ca 4 eetlepels bloem
peper, zout
25 gram boter
2 eetlepels olijfolie
100 gram kleine zoet-zure zilveruitjes
1.5 deciliter curryketchup
2 eetlepels fijngehakte koriander of bieslook