Gebakken mosselen met whiskysaus

home > vis-recepten > Gebakken mosselen met whiskysaus

Kruid de mosselen met peper en (zee)zout, en bestrooi ze met bloem. Verhit een wok met olie en roerbak de mosselen tot ze lekker krokant zijn. Voeg de groenten toe en bak deze 2 min. mee onder voordurend roeren. Bestrooi de mosselen met gehakte dille en serveer ze in een opengesneden bagel en bedek ze met de zelfgemaakte whiskysaus. Meng in een kom de mayonaise, de tomatenketchup, de peterselie, wat zout en peper, en de whysky even door, tot een glad geheel.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g gekookte gepelde mosselen, (of 1,5 kg mosselen die nog gekookt en gepeld moet worden) 2 eetl. bloem, 200 gram gemengde roerbakmix, 1 dl. gehakte dille, (zee)zout, 2 eetl. olie, 4 bagels
voor de saus:
6 eetl. mayonaise, 1 eetl. tomatenketchup, fijngehakte peterselie, wat zout en peper, 1 theel. whisky