Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
home > vis-recepten > Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de scholfilets in de lengte. Meng in een diep bord de bloem met 2 sticks kruidenmix voor vis. Zelf de kruidenmix mengen dan: (Zeezout, zwarte peper, ajuin, citroen, look, venkelzaad, sesam, dille, oregano, basilicum, selder, peterselie en tijm). Van dit alles bij elkaar 10 g mengen. Wentel de scholfilets door de bloem. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Leg de scholfilets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de knoflook, tomaat, olijven en kappertjes door het bakvet en bak alles 2-3 min. op matig hoog vuur. Schep het tomatenmengsel over de scholfilets. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Ingrediënten voor 4 personen
3 scholfilets van ca. 100 g, 10 g (2 sticks) kruidenmix voor vis, 3 eetl. bloem, 2 tomaten, 5 zwarte olijven zonder pit, 2-3 eetl. olijfolie, 1 grote teen knoflook geperst, 1 eetl. kappertjes