Gemarineerde kabeljauw
home > vis-recepten > Gemarineerde kabeljauw
De visfilets een paar uur tot een hele nacht laten marineren in een mengsel van citroensap, ketjap, sherry, peper en zout. Stoof de filets in de boter in een ovenschaal, tezamen met de dille, peterselie, selderie, knolselderie en worteltjes. Giet er nog wat gezeefde marinade bij. De schaal afdekken met een stuk aluminiumfolie. In 10 min. is de vis gaar bij een matige oven temperatuur. Reken voor de worteltjes 5 min. meer, ze zijn dan beetgaar. Lekker met gekookte aardappelen.
Ingrediënten voor 4 personen
600-800 g kabeljauw, 750 g tomaten, 1 ui, 50 g boter, sap van 1 citroen, 1 glas sherry, 2 eetl. ketjap, 1 mespunt zout, 1 mespunt peper, 1 theel. dille, 2 eetl. gehakte peterselie, 2 eetl. gehakte selderie, 2 plakken knolselderie, 500 g worteltjes