Geroosterde makreel met honing- en peperdressing
home > vis-recepten > Geroosterde makreel met honing- en peperdressing
Was de verschillende paprika’s en snijd ze in kleine stukjes.. Pel
het teentje look en de ui en snijd beide in stukjes. Breek het ei en
voeg er de paprika-, de look- en de uistukjes aan toe. Voeg er ook
de honing bij en mix alles fijn. Roer er, beetje bij beetje, 2 dl
olie en vervolgens de azijn onder. Breng op smaak met peper en zout
en roer er tenslotte het gehakte bieslook onder. Maak de makrelen
schoon, was ze en dep ze droog. Kruid ze binnen en buiten met peper
en zout. Smeer ze in met de rest van de olie en rooster ze, in een
hete grillpan, in 15-20 minuten gaar. Was ondertussen de veldsla
en laat ze uitlekken.
Snijd de koppen en de staarten van de vis, verwijder het vel en
haal de filets heel voorzichtig van de graten. Giet een spiegel
van saus op 6 borden en schik er een makreelfilet op. Versier elk
bord met een kropje veldsla en serveer dit gerecht met een witte
Ventoux of Provence-wijn.
Ingrediënten voor 4 personen
¼ rode paprika
¼ groene paprika
¼ gele paprika
1 teentje look
1 kleine ui
1 ei
1 koffielepel acaciahoning
2½ dl olie
½ dl azijn
1 koffielepel gehakte bieslook
3 verse makrelen
6 kropjes veldsla
peper en zout