Heilbot en zalm lasagne
home > vis-recepten > Heilbot en zalm lasagne
Zet een grote pan op met water en zout samen met de worteltjes, als het water kookt voeg dan de vis toe. Kook intussen de lasagnebladen. Bak in een sauspan de gesnipperde uitjes. Voeg ongeveer 1 dl viskookvocht toe en laat dit tot de helft reduceren. Zet op laag vuur en voeg room toe (ongeveer 100-200 ml), laat zachtjes pruttelen, voeg zout en peper naar smaak toe en de basilicumblaadjes (laat nu niet te lang meer op het vuur staan, wordt het te droog voeg dan nog wat van het kookvocht toe, deze saus bindt vrijwel niet en blijft dus waterig).
Laat de peultjes ongeveer 1 minuut koken met de vis. Giet alles af. Leg op twee voorverwarmde soepborden ieder 1 groot vel (of twee kleine) lasagne. Leg 1 stuk zalm en 1 stuk heilbot per bord en de helft van peultjes en wortelen er omheen zodat ze gedeeltelijk over het lasagneblad heen vallen (zo zijn ze nog zichtbaar als het tweede lasagneblad eroverheen gaat). Schenk een beetje saus eroverheen (dit gerecht heeft maar een klein beetje saus nodig). Leg het tweede blad over de vis heen en schenk hierover de rest van de saus.
Direct serveren (kan nog even warm gehouden worden in de oven indien nodig).
Ingrediënten voor 4 personen
150 g heilbotfilet, in 2 lange stukken
150 g zalmfilet in 2 lange stukken
1 sjalotje, gesnipperd
100 g peulen
100 g winterwortel in plakjes gesneden
grote lasagnebladen
200 ml room
verse basilicum, gesnipperd