Kabeljauw met kerriesaus

home > vis-recepten > Kabeljauw met kerriesaus

Spoel de vis af onder stromend koud water en maak hem droog met keukenpapier. Zout de vis en sprenkel citroensap erover. Laat de vis gedurende 15 min. staan om alles goed te laten intrekken. Snijd de vis in dobbelsteen grote stukken. Smelt de boter in een pan. Strooi de bloem en kerrie erbij en bruineer licht. Voeg vervolgens de vleesbouillon toe. Hierna de zure room. Laat dit mengsel even koken en laat het dan onder voortdurend roeren op een laag afgestelde warmtebron gedurende 5 min. sudderen. Doe de stukjes vis erbij en laat ze in 15 min. gaar worden. Kruid alles eventueel wat na met bovengenoemde kruiden. Maak het op smaak af. Dien het gerecht bestrooid met bieslook op. Lekker met witte rijst.

  • Dit gerecht kan ingevroren worden.





Ingrediënten voor 4 personen

800 g kabeljauwfilet, 2 eetl. citroensap, 50 g boter, zout, 1 eetl. bloem, 1 eetl kerrie, ¼ l vleesbouillon, 1/8 l zure room, 1 bosje bieslook