Kabeljauw op z'n Biskaais
home > vis-recepten > Kabeljauw op z'n Biskaais
De kabeljauwfilets in regelmatige stukken snijden. De pepers uit het blik halen, in een vergiet storten en laten uitlekken. In een pan de olijfolie verhitten. Hierin de fijngesneden ui, de knoflook en het brood doen. Alles fruiten. Wanneer het kleur heeft de bloem, de in tweeën gesneden tomaten, het vruchtvlees van de uitgelekte pepers, de suiker, de amandelen, zout, peper en de bouillon, erbij doen. Laat dit een half uurtje zachtjes trekken. Dan door een roerzeef draaien en afproeven op smaak. Schik de kabeljauwfilets op een ingevette vuurvaste schotel en giet de saus erover. Op 150º C., 15 min. in de oven met het deksel op de schaal, gaar laten worden. Garneer de schotel om en om met citroen- en tomatenschijven. Geef hierbij stokbrood en rode wijn.
Ingrediënten voor 4 personen
500-800 g kabeljauwfilets, 4 pepers uit blik, ½ dl olijfolie, 2-4 teentjes knoflook, 1 snee brood, ½ eetl. bloem, 6 geroosterde, fijngestampte amandelen, 2 rijpe tomaten, 1 pollepel bouillon, 1 klontje suiker, 1 theel. zout, 1 mespunt peper, om te garneren, citroen- en tomatenschijven