Kabeljauwschotel met aardappelen
home > vis-recepten > Kabeljauwschotel met aardappelen
Was de stukken vis, droog ze met keukenpapier, besprenkel de stukken met citroensap. Pel de ui en de knoflook, snijd de ui in ringen, snipper de knoflook. Snijd de aardappelen in plakken. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en de pitten. Snijd de paprika in reepjes. Beboter een ovenvaste schaal. Leg hierin de uiringen en de knoflook, verdeel de aardappelen erover, leg de vis erop. Leg hierop de reepjes paprika. Strooi tussen de lagen wat zout, peper en een deel van de kaas. Maak een lekker smakend mengsel van de tomatenpuree, oli, zout, peper, tijm, suiker en 1-2 lepels water. Schep dit op de vis en de paprika. Strooi de rest van de kaas erover. Schenk de wijn langs de kant in de schotel. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180°C. 30-4- min. Dek de schaal de eerste helft van de gaartijd af met folie.
Ingrediënten voor 4 personen
500-600 g kabeljauwfilet in stukken gesneden, sap van ½ citroen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 8 gekookte aardappelen, 1 groene paprika, zout, peper, 100 g geraspte kaas (Parmezaanse), 1 blikje tomatenpuree (ca. 140 g), 1 eetl. olie, tijm, snufje suiker, 1-2 dl witte wijn