Kerrie-vis-goulash
home > vis-recepten > Kerrie-vis-goulash
Laat de visfilet iets ontdooien (als dit nodig is) en snijd hem dan in kleine dobbelstenen. Meng het kerriepoeder en het gemberpoeder goed door elkaar en bestrooi hiermee de dobbelstenen vis. Laat de vis vervolgens geheel ontdooien. Pel de ui en snijd hem fijn. Pel de knoflook, snijd hem fijn en plet deze dan op wat zout. Smelt de boter en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de bloem toe. Giet de bouillon en de room erbij en laat alles aan de kook komen. Doe vervolgens de schoongemaakte en fijngesneden voorjaarsuitjes en de paprika in de saus. Laat alles gedurende 4-5 min. iets inkoken. De saus mag niet te dik worden. Voeg dan de ontdooide dobbelstenen vis aan de saus toe. Roer alles voorzichtig om en laat het gedurende 4-5 min. opnieuw trekken. Maak de saus naar smaak af. Dien bij dit gerecht snelkookrijst op.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g visfilet (eventueel uit diepvries), 1 eetl. kerriepoeder, 1 flinke mespunt gemalen gember, 1 kleine ui, ½ teentje knoflook, 35 g boter, 35 g bloem, ½ l vleesbouillon, ¼ l room, 3 à 4 voorjaarsuitjes, 1 kleine rode paprika