Koolvis "Cordon bleu"

home > vis-recepten > Koolvis "Cordon bleu"

Was de filets onder stromend water, dep ze droog met keukenpapier. Maak in de dikke kant van de filets met een scherp mesje een insnede. Bestrooi de filets van buiten met zout, peper en tijm en bedruppel ze met citroensap. Laat ze 15 min. staan. Snijd de plakjes kaas doormidden en omwikkel ze met een plakje ham. Steek deze in de visfilets. Haal de filets achtereenvolgens door bloem, gekluts ei en paneermeel. Druk dit goed op de vis. Verhit de kokosolie en bak de koolvis “cordon bleu” aan elke kant 4 min. Dien het gerecht op met een salade en gebakken aardappeltjes.





Ingrediënten voor 4 personen

4 koolvisfilets à 200 g, zout, peper, 1 mespuntje tijm, sap van 1 citroen, 2 plakjes emmentaler, 4 plakken gekookte ham, 1 eetl. bloem, 1 ei, 4 eetl. paneermeel, 2 eetl. kokosolie, 1 citroen, peterselie