Mosselen in de wok met rijst

home > vis-recepten > Mosselen in de wok met rijst

Neem bij voorkeur klaar gekookt gekocht die worden niet zo snel taai.
Maak de uitgelekte mosselen droog door ze over een stuk keukenpapier of een droge theedoek te laten rollen. verhit een wok en laat de olie er even door walsen fruit de ui tot ze glazig ziet Roer knoflook er door en voeg na een minuut de paprika reepjes toe. Laat alles onder voortdurend roeren en omscheppen,3 minuten bakken. Voeg de sherry, suiker en vier eetlepels warm water toe, laat alles een minuut koken. Schuif alle ingrediënten naar een zijde van de wok. Strooi allesbinder over het vocht op de bodem van de wok Voeg naar eigen smaak wat zout toe roer alles goed door. Schep eerst tomaten reepjes en daarna de overige ingrediënten door de kokende saus. Verdeel het gerecht onmiddellijk over voorverwarmde borden en strooi bieslook er over.
Tip geef droog gekookte rijst apart er bij.





Ingrediënten voor 4 personen

600 a 700 gram mosselen
3 eetlepels zonnebloem olie
1 grote ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijn gehakt
1 rode en 1 groene paprika in smalle reepjes
1 eetlepel lichte Chinese soja saus
4 eetlepels droge sherry
1 theelepel bruine basterdsuiker
2 theelepels allesbinder
zout
4 tros tomaten ontveld in smalle reepjes gesneden
1\2 eetlepel fijngesneden (platte Chinese) bieslook