Pasta Niçoise
home > vis-recepten > Pasta Niçoise
Sperziebonen uit laten lekken. (mogen ook verse zijn, dan eerst schoonmaken en koken). Penne in ruim water met zout beetgaar koken. Na 3 min. sperziebonen toevoegen en meekoken. Intussen in andere pan eieren in 8 min. hardkoken. Eieren met koud water afspoelen en pellen. Tomaten en eieren in partjes snijden. Tonijn afgieten en in stukken verdelen. Penne en sperziebonen overdoen in warme schaal. Pesto en olijfplakjes erdoor mengen. Stukken tonijn, partjes tomaat en ei erop leggen. Peper grof erboven malen.
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik sperziebonen (400 g) of verse sperziebonen, 400 g penne (pasta), 2 eieren, 4 tomaten op kamertemperatuur, 2 blikjes tonijn op olie uitgelekt, 5-6 eetl. groene pesto, 12 zwarte olijven in plakjes, versgemalen zwarte peper, zout