Portugese visfilet
home > vis-recepten > Portugese visfilet
Was de filets en droog deze af met keukenpapier. Wrijf ze in met zout en peper, bedruppel ze met wijnazijn. Schil de uien en het teentje knoflook en hak ze fijn. Wentel de filets door de bloem en bak ze ca. 7 min. onder voortdurend omdraaien in de hete olie. Neem ze daarna uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schotel. Fruit de uien en knoflook in het bakvet goudgeel, voeg de tomaten toe en bestrooi ze met peper en zout. Laat de saus 2 min. pruttelen. Giet de saus over de vis, garneer met ansjovis en een paar olijven. Geef er gekookte aardappelen bij.
Ingrediënten voor 4 personen
750 g roodbaarsfilet, zout, peper, 1 eetl. wijnazijn, 2 uien, 1 teentje knoflook, bloem, 6 eetl. olijfolie, blik geschilde tomaten, blikje ansjovisfilets, enkele olijven