Roergebakken mosselen met citroenrijst
home > vis-recepten > Roergebakken mosselen met citroenrijst
Mosselen goed schoonspoelen (Bij mosselen in patentverpakking van Prins & Dingemanse de aanwijzingen op de verpakking volgen).
Helft van boter verhitten in pan.
Rijst – al omscheppend – glazig bakken.
Citroen raspen boven de pan, bouillontablet en 6 dl. water toevoegen en volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken.
In wok olie verhitten.
Mosselen met bosui en knoflook al omscheppend 3 minuten bakken.
Peper er over strooien, wijn erbij schenken en de mosselen net zo lang omscheppen tot ze allemaal openstaan (± 5 minuten).
Roomkaas en de rest van de boter door de gare rijst roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Verdelen over de borden en de helft van de mosselen er opdoen.
Rest van de mosselen apart serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
2 kilo mosselen (Prins en Dingemanse)
½ citroen
30 gram roomboter
200 gram risottorijst
1 visbouillontablet
3 lente-uitjes
1 teen knoflook of een theelepel gehakte knoflook (Go-Than)
15 gram verse koriander
peper uit de molen
¾ dl. droge witte wijn
50 gram verse roomkaas