Schol in Chinese bieslooksaus
home > vis-recepten > Schol in Chinese bieslooksaus
In een kommetje sherry, bakgember, olie en sojasaus tot een sausje roeren. Helft van de bieslook erboven fijnknippen en erdoor roeren. Sausje over scholfilet schenken en ca. 5 minuten laten intrekken. Peultjes en worteltjes in microgolfovenschaal doen. Scholfilet erover gieten. Spekblokjes erover verdelen.
In microgolfoven visschotel, afgedekt, in ca. 10 minuten op vol vermogen (ca. 700 Watt) gaar laten worden. Schol halverwege keren en de groenten doorroeren. Intussen rest van de bieslook in stukjes van ca. 4 cm. knippen.
Visschotel uit de microgolfoven nemen en garneren met stukjes bieslook. Serveren met rijst a la minute.
Ingrediënten voor 4 personen
1 scholfilet (175 g)
3 eetlepels droge sherry
1 eetlepel bakgember (potje)
2 eetlepels olie
2 eetlepels sojasaus (Chinese Emperor)
1 zakje verse bieslook (25 g)
1 zakje gemengde peultjes en worteltjes (200 g)
25 g magere spekblokjes
microgolfovenschaal, inhoud ca 1 liter