Schol voor fijnproevers
home > vis-recepten > Schol voor fijnproevers
Spoel de schollen af onder stromend koud water, maak ze droog met keukenpapier, besprenkel ze dan met citroensap en wrijf ze in met zout. Laat de schol gedurende 10 min. liggen om alles goed te laten intrekken. Maak met een vlijmscherp mes aan de witte kant een snee langs de middelste graat. Maak links en rechts voorzichtig het vlees los van de graat. Steek in elke opening een stuk gevouwen aluminiumfolie. Haal de schol door de bloem. Verhit 1 eetl. boter met de olie en bak hierin de schol gedurende 5-6 min. aan elke kant. Verhit de garnalen intussen in de rest van de boter, meng de dille erdoor en maak naar eigen smaak en inzicht af met zout en sherry. Leg de vis op een voorverwarmde schotel. Verwijder de folie en vul de openingen met de garnalen. Garneer het gerecht met partjes citroen en takjes dille. Hierbij smaken licht in boter gebruinde aardappelen en een salade uitstekend.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kant en klare schollen, sap van 1 citroen, zout, bloem, 2 eetl. boter, 1 eetl. olie, 200 g gepelde garnalen, 1 eetl. fijngehakte dille, 1 theel. sherry, plakken citroen, takjes dille