Snoekfilet in een kruidensaus

home > vis-recepten > Snoekfilet in een kruidensaus

Snijd de vis in 4 moten van 2 cm. dik. Spoel de filets af onder stromend water, maak ze droog met keukenpapier. Bestrijk een braadpan met boter, bestrooi deze met gesnipperde ui en leg daar de vis op. Zout de filets licht en overgiet ze met witte wijn en citroensap. Stoof ze 10 min. op laag vuur, neem ze daarna uit de pan en leg ze op een warme schaal. Roer een mengsel van water, melk en sauspoeder door het visnat en laat het kort sudderen. Breng het sausje op smaak met aroma en witte peper, voeg dan de dille toe. Kluts de eierdooier door de room en roer deze door de saus. Doe de moten op 4 borden, en verdeel de saus over de vis. Gekookte aardappelen is er lekker bij.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g snoek, 1 eetl. boter, 1 ui, zout, 1/8 l witte wijn, sap van 1 citroen, 1/8 l melk, ¼ l witte saus (pakje), 1 theel. aroma, witte peper, 1 theel. gedroogde dille, 1 eierdooier, 2-3 eetl. slagroom