Tonijnwraps met avocado (hete versie)

home > vis-recepten > Tonijnwraps met avocado (hete versie)

Giet de tonijn af en verdeel deze in kleine stukjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, schil de vrucht en snijd het vruchtvlees in miniblokjes. Besprenkel deze met 1 eetl. citroensap. Halveer de rode peper en hak deze zonder zaadjes fijn. Meng de peper door de rest van het citroensap, de zonnebloemolie, gembersiroop en sojasaus. Schep de tonijn en avocadoblokjes door dit sausje. Leg de tortilla’s even in een warme oven of een hete koekenpan zodat ze soepel worden. Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes en verdeel deze over de tortilla’s. Verdeel daarover het tonijn-avocadomengsel. Rol ze op vouw ze in de vorm van een puntzakje. Serveer ze bestrooid met de uitjes





Ingrediënten voor 4 personen

2 blikjes tonijn naturel (ca 400 g), 1 avocado, 3 eetl. citroensap, 1 rode Spaanse peper, 2 eetl. zonnebloemolie, 1 eetl. gembersiroop (of zeer fijngehakte gembersnippers), 1 eetl. sojasaus, 4 tortilla’s Ø 25 cm (kant-en-klaar in pak), ½ krop ijsbergsla, 1 potje gefrituurde uitjes