Verse zalm met stro-aardappeltjes

home > vis-recepten > Verse zalm met stro-aardappeltjes

Voor de citroenboter de boter zacht laten worden en mengen met de gesnipperde ui, gehakte peterselie, citroensap, fijn geknipte bieslook, de honing, peper en zout.
De citroenboter in vetvrij papier rollen en op laten stijven.
De aardappels schillen, even afspoelen en in zeer dunne plakjes snijden (met de kaasschaaf). Deze plakjes in zeer dunne reepjes snijden als stro. Dit niet meer wassen (om het zetmeel te behouden).
De zalmfilets wassen, droog deppen met keukenpapier, halveren en licht zouten. Aan beide zijden bedekken met stroaardappels. Het wit van de prei halveren en snijden als de stroaardappels.
De prei lichtbruin frituren in de olie. De olie in een koekenpan verhitten. De zalmfilets hierin aan beide kanten goudgeel bakken.
De filets op keukenpapier leggen en licht peperen en zouten. De zalm schuin op elkaar leggen. Hierop een plakje citroenboter leggen en daar overheen de gefrituurde prei verdelen.





Ingrediënten voor 4 personen

4 zalmfilets
4 aardappels (bintjes)
2 deciliter arachide olie
1 prei
150 gram boter
halve uitgeperste citroen
1 takje vers gehakte peterselie
3 eetlepels verse bieslook
1 ui
1 eetlepel honing
peper en zout naar smaak
2 liter frituurolie