Zalm met krab en pruimen in rode wijnsaus

home > vis-recepten > Zalm met krab en pruimen in rode wijnsaus

De heel fijngesnipperde uien in de olijfolie glazig laten worden. De gedroogde pruimen laten weken in wat wijn. Vervolgens een glas rode wijn en twee eetl. water bij de uien gieten en er een paar lepeltjes instant-bouillonpoeder bij doen. De zalmfilets oprollen, vaststeken en in de pan leggen. Met de deksel op de pan 15 min. laten pocheren. Dan de pruimen in de laatste 5 min. mee verwarmen. De gare zalm uit de pan nemen. Eventueel nog 1 glas rode wijn toevoegen. Blikje krabvlees of de goedkopere, diepgevroren krab in de zelfde pan als de zalm warm laten worden. Schik de zalm op een schaal, leg het warme krabvlees erover en de pruimen eromheen. Begieten met de vis-wijn-bouillon. Serveer hier stokbrood en wijn bij.



Ingrediënten voor 4 personen

2 grote uien, 2 lepels olie, 200 g gedroogde pruimen, 1-2 glazen rode wijn, 2 eetl. water, 3 theel. instant-bouillonpoeder, 4 zalmfilets, 200 g krabvlees