Zeebaars met olijven uit de oven
home > vis-recepten > Zeebaars met olijven uit de oven
Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de aardappelen in een ruime ovenschaal, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Zet de schaal midden in de oven. Snij met een scherp mes een aantal diepe schuine kerven in de zeebaars aan beide kanten. Schep de aardappels na ± 15 min. goed om en leg de baarsen en olijven erop. Zet de schaal nog 10 tot 15 min. (dikke vis 15 min.) in de oven tot alles gaar is. Besprenkel met citroensap en bestrooi met peterselie. Serveer met een lekkere frisse salade en stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g (nieuwe) aardappelen geschild in stukjes, 4 eetl. olijfolie, 4 kleine of 2 grote zeebaarsen schoongemaakt, 100 g zwarte olijven met pit, sap van 1 citroen, 1 bosje peterselie grof gesneden, zwarte peper, zout