Artisjokbodems Nantua

home > voorgerechten > Artisjokbodems Nantua

Knip de blaadjes van de artisjokken af tot 4 cm. vanonder. Verwijder de stelen en snijd met een scherp mes de resterende groene bladen glad tot aan de bodem af. Schep het hooi eruit met een puntige lepel en laat ze in ½ l. water met azijn en wat zout 20-25 min. koken. Roer de kreefteboter met de bloem tot een glad papje, breng de slagroom aan de kook, voeg eerst al roerend het garnalenvocht en daarna beetje voor beetje de kreefteboter toe. Laat één keer opkomen en breng op smaak met een tikje aroma, cayennepeper, het citroensap en eventueel wat zout. Doe de garnalen erbij en verdeel deze ragoût over de artisjokbodems. Garneer met een paar achtergehouden garnalen.





Ingrediënten voor 4 personen

4 artisjokken, 4 eetl. azijn, 1/8 slagroom, 2 eetl. kreefteboter, 2 theel. bloem, ¼ blik garnalen, aroma, cayennepeper, sap van ¼ citroen, zout