Blini's met gerookte zalm

home > voorgerechten > Blini's met gerookte zalm

Schep in een kom de bloem, het boekweitmeel, een snufje zout en de gist door elkaar. Klop de melk en het ei erdoor. Laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats. Roer in een kommetje de zure room en mierikswortel door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de zalm in brede repen. Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep er drie juslepels beslag in. Bak de blini’s tot de bovenkant droog is, keer ze en bak ook de onderkant mooi bruin. Bak de rest van de blini’s op dezelfde manier. Leg de blini’s op vier bordjes. Schep de zure room erop en verdeel de repen zalm erover. Bestrooi de blini’s tot slot met de peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

75 g bloem, 75 g boekweitmeel of volkorenmeel, zout, ½ zakje gedroogde gist, 2 dl. lauwwarme melk, 1 ei, 125 g zure room, 1 eetl. geraspte mierikswortel (potje), versgemalen peper, 100 g gerookte zalm, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 50 g boter