Champignons in knoflooksaus
home > voorgerechten > Champignons in knoflooksaus
Veeg de champignons schoon en snijd grote exemplaren eventueel in vieren. Pel het sjalotje en rasp het fijn. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Fruit het sjalotje even aan. Pers de teentjes knoflook erboven uit en roer de bloem erdoor. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Roer de verse roomkaas erdoor. Laat de kaas al roerend smelten. Voeg de champignons toe. Verwarm de saus 5 minuten heel zachtjes tot de champignons beetgaar zijn. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de bieslook erdoor.
Lekker met zilvervliesrijst of bruin stokbrood en tomatensalade.
Ingrediënten voor 4 personen
2 bakken champignons, 1 sjalot, 30 g boter, 2 teentjes knoflook, 30 g bloem, 2 dl. Melk, 150 g roomkaas met kruiden, 2 eetl. verse bieslook,
zout/peper naar smaak