Garnalen-krab cocktail

home > voorgerechten > Garnalen-krab cocktail

Het recept voor een heerlijke garnalen-krabcocktail. Ook voor de feestdagen een lekker voorgerecht. De slagroom half stijf kloppen. Mayonaise, chilipoeder, tomatenketchup en whisky door de slagroom scheppen. Cocktailsaus op smaak brengen met enkele druppels citroensap, wat zout en wat peper. In zeef garnalen en krab onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. IJsbergsla in fijne reepjes snijden, wassen en goed laten uitlekken. Sla over coupes verdelen. Garnalen en Krab over coupes verdelen. Met cocktailsaus garneren. Snufje chilipoeder over saus en peterselie





Ingrediënten voor 4 personen

150 g Hollandse garnalen
150 g Krab
(versgemalen) peper
ijsbergsla (enkele blaadjes)
1 dl mayonaise
mespunt chilipoeder
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel whisky
citroensap
3/4 dl slagroom
3 takjes peterselie
zout