Ham soufflé

home > voorgerechten > Ham soufflé

Dit gerecht moet vlak voor het opdienen gemaakt worden. Scheid de eieren in dooiers en witten. Roer de eidooiers met de boter romig en schuimig. Werk de gekookte aardappelen door een zeef en roer het aardappelkruim door de dooiers. Snijd de ham in fijne julienne reepjes, heel klein, en roer die door het aardappelkruim. Klop de eiwitten heel stijf en schep het geklopte eiwit luchtig door het aardappelkruim. Vet een vuurvaste schotel of een soufflépot in en breng de soufflémassa hierin over, strooi de geraspte kaas eroverheen. Laat de soufflé in een voorverwarmde matig warme oven in een half uur goudgeel en gaar worden. Serveer hem dan onmiddelijk, met wat stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

4 eieren, 50 g roomboter, 200 g gaar gekookte koude aardappelen, 200 g gekookte ham, 2 eetl. geraspte oude kaas