Kreeftcocktail
home > voorgerechten > Kreeftcocktail
De room bijna stijf kloppen, zoveel tomatenketchup erdoor roeren dat de smaak sterk uitkomt en de saus mooi roze ziet. Meteen mayonaise en iets zout erdoor mengen. Dan citroensap, cognac of sherry toevoegen. Met citroensap wordt de smaak ook zeer goed, met 1 á 2 lepels cognac of cherry is de smaak pittiger.De kreeft in blokjes snijden en in de glazen verdelen, daar overheen de saus scheppen, garneren met wat peterselie, en een beetje paprikapoeder strooien. De glazen op een bordje presenteren met een klein lepeltje, op het bordje 2 of 3 crackertjes of geroosterd brood en boter doen.
Ingrediënten voor 4 personen
1 dl room, 1 lepel mayonaise, zout, peper, 1 lepel citroensap of 1 dl cognac of droge sherry, 1/4 l blik kreeft, 1/2 l blik grape fruit, 1 dl tomatenketchup, fijngesneden peterselie, paprikapoeder, kleine crackers of geroosterd brood klein gesneden, boter, 6 wijnglazen of coupes.