Oosterse rolletjes (vegetarisch)

home > voorgerechten > Oosterse rolletjes (vegetarisch)

Kook de knolselderij 30 sec. tot 1 min. in kokend water met zout. Laat goed uitlekken. Week de noedels volgens gebruiksaanwijzing en laat ook die uitlekken. Week de rijstvellen volgens gebruiksaanwijzing tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en leg op elk rijstvel wat knolselderij, noedels en geitenkaas. Verdeel daarover citroengras, gember en sesamzaad. Vouw de zijkanten van de rijstvellen naar binnen en rol de rijstvellen op. Bewaar de rolletjes tot gebruik onder een vochtige doek; zo drogen ze niet uit. Halveer ze voor het serveren (schuin doorsnijden staat mooi) en serveer met een yoghurtdip, zie hieronder. Bereiden ca. 30 min.





Ingrediënten voor 4 personen

200-300 g knolselderij in reepjes, zout, peper, 125 g dunne transparant noedels (glasnoedels), 8 rijstvellen van ca. 20 cm doorsnede, 200 g geitenkaas in reepjes, het binnenste van 1 stengel citroengras fijngesneden, 2 theel. geraspte gemberwortel, 2 eetl. geroosterd wit sesamzaad