Pittige pasta met auberginerondjes
home > voorgerechten > Pittige pasta met auberginerondjes
Snijd de aubergine in de breedte in plakken van 3 mm. dik. Gooi de uiteinden weg. Leg de plakken in een vergiet en bestrooi ze met zout en zet ze een half uur weg. Snijd de gorgonzola in kleine dobbelsteentjes. Rol de plakken ham op en snijd ze in drieën. Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier. Bak ze in een ruime hoeveelheid olie aan beide kanten lichtbruin. Kook intussen de pasta in ongezouten water beetgaar. Laat de pasta uitlekken en meng er een eetlepel olijfolie door. Laat de aubergineplakken uitlekken op keukenpapier. Schep op elk auberginerondje een koffielepel gezeefde tomaten en verspreid het sap over de plak. Schep de hete pasta in het midden van de borden. Verdeel de gorgonzolablokjes over de pasta. Strooi peterselie over de pasta. Leg de aubergineplakken in een bloemvorm rondom de pasta. Garneer het gerecht met de rolletjes ham.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kleine aubergine, 100 g gorgonzola, 100 g rauwe ham, zout, olijfolie, 300 g pasta (spirali), 6 eetl. gezeefde tomaten, 2 eetl. fijngehakte peterselie