Zure haringbietensalade met appel en venkel
home > voorgerechten > Zure haringbietensalade met appel en venkel
Snijd de schoongemaakte bietjes in blokjes. Verwijder lelijke bladen en de harde kern van de venkelknollen. Verwijder de stelen maar bewaar het venkelgroen. Rasp de venkelknollen. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de appelparten in blokjes en besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Maak een salade van appel, venkel, de helft van de bieslook en de yoghurtdressing. Snijd de zure haringen in smalle reepjes en de augurk in plakjes. Schep in het midden van de borden de salade met daarop de haringreepjes. Schep hier een cirkel van blokjes biet omheen. Garneer de biet met plakjes augurk. Garneer de salade met venkelgroen en de rest van de bieslook. Lekker met stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
3 voorgekookte bietjes, 2 venkelknollen, 2 appels, 2 eetl. citroensap, 2 eetl. fijngeknipte bieslook, 5 eetl. yoghurtdressing, 3 zure haringen, 1 grote augurk