Chili-spareribs met zwarte bonen

home > yum-cha-en-oosterse-hapjes > Chili-spareribs met zwarte bonen

Week de zwarte bonen 10 min. in 2 eetl. water en spoel ze af. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en roerbak hierin de gember, knoflook en peper 1 min. Voeg zwarte bonen, wijn, sojasaus en suiker toe en roerbak nog 1 min. Giet de saus over de spareribs. Schud ze goed om elk stuk vlees te bedekken. Dek ze af en zet ze 1 uur in de koelkast. Bedek de bodem van een stoompan of -mand met bakpapier. Verdeel de spareribs ruim over het papier (bak ze zo nodig in gedeelten). Dek ze af en stoom ze in ca. 30 min. gaar. Lekker met chilisaus.





Ingrediënten voor 4 personen

1 eetl. zwarte bonen, 1 theel. olie, 1 eetl. gember, geraspt, 1-2 teentjes knoflook, geperst, 1-2 theel. verse Spaanse peper, gehakt, 2 eetl. Chinese wijn of sherry, 2 theel. sojasaus, 2 theel. basterdsuiker, 500 g spareribs, in stukken