Knapperige groentebeignets

home > yum-cha-en-oosterse-hapjes > Knapperige groentebeignets

Zeef bakmeel en besan-meel in een grote kom en voeg koriander, chilipoeder, garam masala, komijn, kerrie en knoflook toe. Maak in het midden een kuiltje en giet daarin al roerend het water, zodat er een glad beslag ontstaat. Roer maïs, aardappel, courgette, wortel en bloemkool door het beslag en kruid het mengsel naar smaak. Verhit 1-2 cm olie in een koekenpan. Schep hierin eetlepels van het mengsel en bak er steeds een aantal tegelijk in 4-5 min. aan beide kanten goudbruin. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Lekker met chilisaus. Let op: besan-meel is te koop bij toko’s. Als alternatief is zelfrijzend bakmeel als extra te gebruiken.





Ingrediënten voor 4 personen

½ kop zelfrijzend bakmeel, ¼ kop besan-meel, 1 eetl. verse koriander, gehakt, 1 theel. chilipoeder, ½ theel. garam masala, ¼ theel. gemalen komijn (djintan), ¼ theel. kerriepoeder, 1 teentje knoflook, geperst, 1,25 dl water, 130 g maïs (blik), uitgelekt, 1 aardappel, geschild en fijngehakt, 1 courgette, fijngehakt, 1 wortel, fijngehakt, ½ kop bloemkool, fijngehakt, olie voor het bakken